28.11.2018      24      0
 

Український червоний борщ – Рецепт приготування


Щоб приготувати український борщ, необхідно такі інгредієнти:

1 кг свинини або яловичини

Морквина – 1 шт.

Картопля  – 3 4 штуки

Квасолі – 1 стакан

Корінь петрушки із зеленню – 1 шт.

Велика буряк – 1 шт.

Червоний болгарський перець – 1 шт.

Часник – 3-4 зубчики

Ріпчасту цибулю – 1 шт.

Половину капустини

Сіль, перець, зелень

Томатна паста – 2-3 столові ложки

До борщу швидше за все підійдуть  свинячі або яловичі реберця. Є різні рецепти з приготування українського борщу, про це знаю навіть не досвідчені домогосподарки. Нам знадобитися каструля ємністю 5 літрів. Сюди наливаємо до половини воду. Ставимо каструлю на вогонь. Ріжемо вже помите м’ясо на великі шматочки, і кидаємо в киплячу воду також рубані ребра. Тут потрібно знімати  в каструлі піну.

Сюди ж додаємо 2-3 штуки лаврового листа, корінь петрушки, сіль і перець. Цей м’ясний бульйон варимо приблизно годину. Якщо м’ясо стало вже м’яким, намагаємося відокремити його від кісток, а вже з готового бульйону починаємо отримувати заздалегідь вкинуті петрушку і лавровий лист. Потім додаємо квасоля, яку ще раніше замочували, акуратно кидаємо до м’яса. Довівши борщ до кип’ятіння, включаємо повільний вогонь, варимо буквально 15-20 хвилин.

Після цього треба додати нарізані шматочки морквини, цибулі, болгарського червоного солодкого перцю. Розчавлює зубки часнику в борщ, додаючи трішки щіпки перцю. Все повинно варитися 15 хвилин. Натираємо  буряк на крупній тертці, можна також нарізати соломкою. Тоді кидаємо її в борщ, при цьому добре розмішавши. 10 хвилин все варимо, після – кидаємо нарізану кубиками картоплю. Коли картопля повністю зварилася, потрібно додати томатну пасту. Паста між іншим дає кислинку, повинна покипіти 5 хвилин, не більше. Після томатної пасти необхідно додати тонко порізану капусту, варимо теж 5 хвилин. Борщ солимо і перчимо, додаємо в нього дрібно нарізані петрушку і кріп.

Вимикаємо борщ і даємо йому постояти, а тоді розливаємо в тарілки, додаючи в нього сметану.

Це національне блюдо має і свою давню історію, воно належить до традиційної української кухні.

Dodik


Об авторе: admin

Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.