05.11.2018      72      0
 

Шкода супів і локшини швидкого приготування


У стрімкому ритмі сучасного життя зовсім не залишається часу на приготування їжі, і у людини виробляються свої кулінарні вподобання: знайти можливість у короткий проміжок часу приготувати обід або вечерю з напівфабрикатів. Це, як правило, нездорова їжа, з’явився сухий пакетик супу або локшини, для приготування яких досить додати лише гарячу воду, часто такими словами рекламують популярні вітчизняні напівфабрикати.

Вчені з’ясували, що страви такого приготування перебувають в нашому шлунку більш, ніж дві години, це погано для системи травлення, їй доводиться бути в напрузі тривалий час, щоб впоратися з цими специфічними продуктами.

Постає проблема з засвоєнням поживних речовин, а в супах і локшині, замість  поживних речовин у напівфабрикатах знаходиться нескінченна кількість добавок, деякі з них містять консервант (третинний бутілгідрохінон), який шкодить здоров’ю. Він перебуває в шлунку такий ж довгий час, як і локшина, і завдає удару по організму.

Цей консервант – побічний продукт нафти, іменований «антиоксидантом», але він штучного походження і не корисний організму. Він потрібен для того, щоб зберегти ці продукти як можна довше, його застосовують для виготовлення лаків, косметики, парфумів, він знижує випаровування цих речовин. У науковій літературі є інформація, що всього один грам речовини може викликати, наприклад, нудоту, блювоту, шум у вухах.

Проведені дослідження з’ясували, що жінки, які часто вживали страви швидкого приготування, піддавалися ризику метаболічного синдрому (порушення обміну речовин, інсулін блокується клітинами і не виконує своє призначення).

Навіть кілька разів на тиждень небезпечно вживати напівфабрикати, вони  призводять до ожиріння, високого рівня цукру, високому тиску, це далеко не повний перелік неприємностей. Звісно якщо ви рідко вживаєте напівфабрикати то це не се сильного шкоди, але виробники задумалися над цією проблемою і пропонують різного складу продукти. Всі напівфабрикати виробники  поділяють на сублімовані і висушині. У складі перших збережена велика частина корисних речовин, вони виготовляються на дорогому обладнанні. А в інших при виготовленні супів і локшини застосовуються високі температури, тому корисні речовини під їх впливом зникають, замість них з’являються харчові хімічні добавки. Може бути, в поході можна з’їсти такий суп або локшину, але робити цього систематично не варто.

Найкраще віддавати перевагу природним, свіжим продуктам, і намагатися бути здоровим.

Dodik


Об авторе: admin

Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.